Waarschuwing oude browser
 

Week van de scheidsrechter 5 t/m 13 oktober

Week van de scheidsrechter 5 t/m 13 oktober

 

Scheids bedankt!

 

De aanwezigheid van een scheidsrechter wordt vaak voor kennisgeving aangenomen. Toch is de scheidsrechter ten minste net zo belangrijk en onmisbaar voor een wedstrijd als de spelers in het veld. Zonder scheidsrechter geen wedstrijd!

 

Onze club mag wekelijks bij de wedstrijden van zowel onze junioren als onze senioren elftallen een beroep doen op een groep bekwame en betrokken scheidsrechters. We zijn als vereniging trots op onze scheidsrechters en ontzettend content dat we wekelijks een beroep op hen mogen doen. Wij spreken dan ook graag onze dankbaarheid naar hen uit.

 

Tijdens de seizoensopening is opgeroepen om met respect met elkaar om te gaan en een ieder te behandelen, zoals je dat zelf ook graag gedaan wordt. Dit geldt ook zeker richting onze scheidsrechters. Een scheidsrechter probeert volgens zijn goeddunken een wedstrijd eerlijk en objectief volgens de spelregels van de KNVB te leiden. Dit probeert hij zowel voor de spelers van onze tegenstanders maar zeker ook voor onze eigen spelers van onze club. Iedere speler op het veld maakt beslissingen om te winnen, iedere scheidsrechter maakt beslissingen om de wedstrijd objectief en eerlijk te laten verlopen.

 

Ik roep alle spelers, begeleiders en supporters op zich te verplaatsen in de keuzes die een scheidsrechter maakt en zich af te vragen hoe zij/hij zelf zou handelen en behandeld zou willen worden. Onze scheidsrechters zijn onderdeel van onze mooie club en zorgen dat op Sportpark Ommel het spelletje voetbal gespeeld kan worden. Behandel onze scheidsrechters dan ook met respect en beleef samen het voetbal.

 

Ik ga in deze dan ook voorop en roep ‘Scheids bedankt!’

 

Namens bestuur RKVV Olympia Boys,

Jaap van Lieshout, voorzitter