Waarschuwing oude browser
 

Update Coronavirus 28 april

Beste voetbalvrienden,

Naar aanleiding van de persconferentie van onze premier afgelopen 21 april, het opgestelde protocol door de KNVB, wat we afgelopen vrijdag hebben ontvangen en na overleg met de Gemeente Asten vandaag, informeren we jullie als volgt.

Versoepeling sporten in teamverband voor jeugd
De maatregelen voor wat betreft het sporten in teamverband voor de jeugd (tot en met 18 jaar) is versoepeld. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt voor de sportende jeugd in de basisschoolleeftijd en de sportende jeugd in de middelbare basisschoolleeftijd (tot en met 18 jaar).

We verwijzen hierbij nadrukkelijk naar het in de bijlage opgenomen protocol, waar wij ons als voetbalclub aan conformeren en de gebruikers van het sportpark naar dienen te handelen.

Jeugd in de basisschoolleeftijd
Vanaf 29 april a.s. is het voor jeugd in de basisschoolleeftijd (lees: tot en met 12 jaar) mogelijk om in teamverband te sporten, waarbij geen wedstrijden met andere tegenstanders gespeeld mogen worden. De 1,5m afstand is hierbij niet reëel en is specifiek voor deze doelgroep losgelaten. 

Hierdoor is in overleg met de verschillende jeugdtrainers besloten om met ingang van woensdag 29 april a.s. de trainingen te hervatten. 

De trainingstijden vanaf woensdag 29 april a.s. zijn als volgt:
JO8/JO9 - Woensdag: 18.30-19.30 uur
JO13 (tm 12 jaar) - Maandag: 19.00 - 20.00 uur & Woensdag: 19.00-20.00 uur 

Helaas is de leeftijd afgekaderd tot en met 12 jaar (basisschoolgaande jeugd) en is uit overleg met gemeente en KNVB gebleken dat hierop geen uitzondering kan plaatsvinden. Dit betekent dat voor leden van 13 jaar die onderdeel uitmaken van ons JO13-team het niet mogelijk is om de training te hervatten. De ouders van deze jeugdleden zijn hierover reeds separaat geïnformeerd.

Om zo min mogelijk beweging van ouders en kinderen rondom het sportpark te krijgen is bewust gekozen voor een verdeling tussen de trainingstijden van JO8/JO9 en JO13 (tm 12 jaar). We verzoeken daarbij om niet eerder dan maximaal 10 minuten voor aanvang van de training op het sportpark te zijn. Het is niet toegestaan voor publiek om de trainingen te bekijken en het is niet toegestaan om op de locatie te douchen na afloop.

Voor het volledige protocol vanuit de KNVB verwijzen we naar de bijlage. We verzoeken nadrukkelijk om voordat wordt afgerezen naar het sportpark kennis te nemen van het volledige protocol en hier op en rondom het sportpark naar te handelen.

Jeugd van 13 tot 18 jaar
Vanaf 28 april a.s. is het voor de jeugd van 13 tot 18 jaar mogelijk om in teamverband te sporten, waarbij geen wedstrijden met andere tegenstanders gespeeld mogen worden en waarbij 1,5m afstand in acht gehouden moeten worden. De KNVB heeft weliswaar divers oefenmaterieel uitgevaardigd, echter voetbal is een contactsport waardoor scherpe maatregelen en discipline noodzakelijk zijn om 1,5m afstand in acht te nemen.

Wij zijn momenteel via de verschillende app-groepen in contact met spelers van JO15 en JO19  en jeugdtrainer Piet van de Manakker om te kijken of er animo bestaat om op aangepaste wijze rekening houdend met 1,5m afstand de trainingen te hervatten en op welke wijze we als dan de trainingen willen en kunnen hervatten.

De spelers en trainers van deze elftallen worden bij ontwikkelingen hierover geïnformeerd.

Mochten er vragen en/of ideeën bestaan, schroom niet deze te delen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Senioren
Voor het senioren voetbal geldt dat de beperkende maatregelen ook na 28 april a.s. van kracht blijven en dat geen voetbal op ons sportpark tot (tenminste) 20 mei a.s. mogelijk is.

Bekijk hier de sportprotocollen
Infomartie voor ouders en verzorgers
Informatie voor trainers, begeleiders en vrijwilligers
Informatie voor sporters

Sportpark
Behoudens de versoepeling van de trainingen van onze basisschoolgaande jeugd (tm 12 jaar), blijft het tot (tenminste) 20 mei a.s. niet mogelijk om te sporten op ons sportpark. Het sportpark blijft dan ook, met uitzondering van de trainingen van onze basisschoolgaande jeugd (tm 12 jaar), gesloten.

Teamindeling seizoen 2020-2021
De technische commissie senioren heeft haar pijlen al weer gericht op het seizoen 2020-2021 en is druk bezig met de teamindeling. We zijn als bestuur verheugd dat zich nu al nieuwe leden hebben aangemeld voor het komende seizoen.

Mocht je hier vragen en/of opmerkingen over hebben, mail deze dan tijdig naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ouders van jeugdleden zullen deze week een separate mail ontvangen m.b.t. inventarisatie nieuwe seizoen.

Financieel
In kaart wordt gebracht wat de financiële impact voor onze vereniging is door het coronavirus. Inmiddels is de financiële tegemoetkoming 'Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren', waar wij als voetbalclub ook aanspraak op mogen maken, aangevraagd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Via de KNVB zijn ook initiatieven gestart, waarbij verenigingen te zijner tijd financieel gesteund worden. Daarnaast zijn we ook in overleg met de Gemeente om te kijken waar mogelijk we ondersteund kunnen worden.

We blijven de financiële mogelijkheden voor ondersteuning van onze club nauwgezet volgen, want ook wij worden financieel getroffen door deze coronacrisis.

Mocht je hierover vragen en/of opmerkingen hebben, mail deze dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vragen en vraagtekens
We begrijpen dat er vragen zijn over wat we doen en vraagtekens zijn bij wat de toekomst gaat brengen. We blijven hierbij graag in gesprek met jullie en leggen graag uit wat we doen. Ook kijken we graag met jullie naar de vraagtekens die bestaan.
Schroom niet contact op te nemen. Daarnaast denken we na om een digitaal overleg te organiseren, waarbij we elkaar digitaal kunnen treffen. Voorwaarde is dat hiervoor voldoende animo is.

We willen jullie vragen om wanneer hiervoor interesse bestaat even een kort mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We bevinden ons in een unieke en onzekere periode. We handelen als club naar de maatregelen, die worden opgelegd door de overheid en de adviezen van het RIVM. Hierbij staat een ieders gezondheid voorop.

Helaas betekent dit dat we tegen impopulaire beperkingen aanlopen, zoals het niet laten meetrainen van jeugdleden die onderdeel zijn van ons JO13 team, maar die ouder zijn dan 12 jaar en het sluiten en gesloten houden van ons sportpark. Dit steekt ons als bestuur en waar mogelijkheden komen, passen we die toe. We doen hierin een beroep op ieders begrip voor de situatie en roepen onze leden ook op om mee te blijven denken. De club is van ons allemaal en wanneer we er samen de schouders onder blijven zetten, brengen we samen Olympia Boys door deze corona crisis.

Voor nu wensen wij iedereen alle gezondheid toe.

Met gezonde groet,

Bestuur RKVV Olympia Boys