Onze club onze toekomst

Kerstgroet voorzitter

20 december 2021

Beste Olympia Boy,

Het einde van een opnieuw bewogen jaar nadert gestaag en de feestdagen zijn in aantocht. Terugkijkend naar het jaar 2021 is dit niet het jaar geworden waar op ik en ik denk velen met mij gehoopt hebben. Ik had vooraf gehoopt op een jaar waarin we de beperkingen die het coronavirus met zich mee brengt, langzaam maar zeker na verloop van het jaar voorgoed achter ons zouden kunnen laten. We hebben geproefd aan minder beperkingen, even was zelfs de anderhalve meter er van af, maar het is vooralsnog niet de knuffelzomer geworden die De Jonge ons voorhield.

Toch hebben we weer mogen ruiken aan het leven zonder beperkende maatregelen. Alle teams schoten uit de startblokken. Met vijf jeugdteams, vier senioren elftallen en een veteranen elftal, staat de club er fantastisch op. Het is genieten wanneer op ons mooie sportpark de oerkreten weer galmen en de vreugdekreten over de velden gaan. De opening van het voetbalseizoen in een zeer gezellige ontmoetingsruimte, smaakt naar veel en veel meer.

Met de opmars van het virus in de koudere maanden van het jaar, wordt ons geduld wederom op de proef gesteld. Het deed zeer wanneer de jongste voetbalsterren huilend vernamen dat ze even niet meer mochten trainen en dat Sinterklaas door corona dit jaar niet kon komen. Het was hartverwarmend om te zien hoe oudere leden onze jongere leden toch het heerlijke Sinterklaas ochtendje gaven en, hoewel last minute opgetrommeld, in de ontmoetingsruimte de glimlachen bij onze jongste jeugd op de gezichten wisten te toveren. Wat mij betreft een prachtig voorbeeld waar deze club voor staat: van en voor elkaar!

Dit gevoel van saamhorigheid predict onze club. In lastige tijden, waarin we momenteel door het virus wederom verkeren, moeten we samen optrekken en samen voor elkaar en voor de club zorgen. Zorg dat jouw club geen sportschool wordt waar je op eigen gewenst moment binnenstapt, maar blijf je beseffen dat we de club samen en voor elkaar maken. Kom trainen, mocht je een helpende hand kunnen bieden schroom niet en geniet van Olympia Boys. Via teamgeest en het kleinste verzetje, maak je het grootste verschil.

Ik ben me er ook van bewust dat niet alles hosanna gaat in de vereniging, maar we proberen er wel alles aan te doen om het samen zo goed mogelijk te doen. Het doet met dan ook goed wanneer iets minder goed gaat dat leden op staan om dit op te pakken en dat leden de moeite nemen om het te melden. Blijf dit doen en blijf met elkaar in gesprek.

Blijf met elkaar in gesprek over Olympia Boys en ook over elkaar. Ik bemerk de lastigheid die vanuit de overheid in onze schoenen is geschoven als het gaat om de uitvoering van de maatregelen. Met het coronatoegangsbewijs verdwenen de heren Mark Rutte en Hugo de Jonge naar de achtergrond en kwam de verantwoordelijkheid bij de vereniging te liggen. Met het coronatoegangsbewijs was het niet meer Mark of Hugo die de beperkingen oplegde, maar waren het de vrijwilligers aan de poort dan wel de deur die moesten gaan bepalen of iemand wel of niet werd toegelaten. Dit is enorm lastig en eigenlijk niet te doen. Hoe kan ik een lid wat zich tomenloos inzet voor onze club de toegang weigeren op momenten dat we samen iets op de club beleven? Dit zijn enorme hoofdbrekers en heeft voor de nodige onrustige nachtrusten gezorgd. Immers, de club is van ons allemaal.

Toch wordt ook hier weer het ‘samen’ zichtbaar. We dragen de uitvoering samen en hebben begrip voor de situatie waarin we zitten. Door het samen te doen, bestaat begrip en is de uitvoering minder pijnlijk en beter te doen.

In meer extremis zorgt het coronatoegangsbewijs en het vaccinatiebeleid voor tweespalt in de samenleving. Het beleid zorgt voor polarisatie waarbij twee kampen ontstaan. Laten we alsjeblieft naar elkaar blijven luisteren in plaats van op scherpe en soms onrespectvolle wijze elkaar te overtuigen. Respecteer elkaars keuzes, draag de consequenties van de keuze die je maakt en zorg voor elkaar. Het virus zal ooit, hopelijk snel, naar de achtergrond verdreven worden. Wat resteert zijn als dan de mooie realties en sociale cohesie die we samen kennen. Laat dit door onbegrip en te hoog opgelaaide discussies niet komen tot kapot gemaakte relaties en vriendschappen. Laten we derhalve blijven beseffen dat we uit de coronatijd komen en laten we er vurig voor zorgen dat we ook na deze periode met elkaar de sociale cohesie kunnen behouden die we nu hebben.

Waar ik ontzettend naar uitkijk is het aankomende jaar 2022. In 2021 zijn de eerste stappen naar betere tijden gezet, 2022 wordt alleen maar nog mooier.

Ik ben me er van bewust dat de Kerstperiode niet voor een ieder het wame gevoel brengt, door eenzaamheid of verdriet. Ik wens diegene toch een warme Kerst en de lichtpuntjes toe die voor hen het verschil gaan maken.

Mede namens alle bestuursleden wens ik jullie bijzondere en warme feestdagen toe en een fantastisch 2022, in alle gezondheid. Het verleden is geschreven, de toekomst maken we samen. Fijne feestdagen!

Met sportieve en gezonde groet,

Jaap van Lieshout

Voorzitter Olympia Boys

Overig nieuws

  • PeterGillis.nl
  • Kringloop ONA