Onze club onze toekomst

Succesvolle 14e editie Winterloop Olympia Boys Ommel

23 januari 2024

Alle ingrediënten die een winterloop moet hebben konden worden afgevinkt bij de start van de 14e editie van de jaarlijkse winterloop op en om Sportpark van RKVV Olympia Boys te Ommel.

Gure wind, vrieskou, sneeuw en een deels hard bevroren en besneeuwd parcours en mooi aantal van 75 lopers groot en klein, zorgde voor een geslaagde winterloop in Ommel.

De organisatie wel erg tevreden met een 20 tal jeugdige deelnemers die een kwartier eerder van start gingen.

Vol energie stond de jeugd aan de start voor één volle ronde van 2,8 km over het sportpark en door het buitengebied om vervolgens weer terug te keren op het sportpark voor de finish.

Als winnaar bij de jeugd kwam Raf van Rooij over de finish in een tijd van 13,17 min,  gevolgd door Luuk van de Broek in een tijd van 14,23 min die op zijn beurt achtervolgt werd door Freek Bankers in een tijd van 14,20 min zodat het podium compleet was.

De senioren gingen zoals eerder vermeld een kwartier later van start. Een mooi en kleurrijk geheel vertrok om 10.30 uur om te gaan genieten van het winterse sportpark en  Ommels buitengebied. De winnaars werden bepaald door 3 rondes van 2,8 km te volbrengen. Er waren ook deelnemers die na één of twee rondes de finish passeerden met een voor ieder een voldaan gevoel en de trots voor deze eigen prestatie.

Na de 1e en 2e doorkomst op het sportpark was al duidelijk wie bij de heren in de voorhoede gingen strijden voor een podiumplaats.

Bij de dames werd dit al snel duidelijk en nam Fiona Jaberg duidelijk afstand van de rest van de dames.

Fiona Jaberg kon als winnaar bij de dames een mooie tijd noteren van 39,36 min over 8,4 km. De tweede plaats was voor Marije v Bussel in een tijd van 41,52 min op korte afstand gevolgd door een 2-tal dames, t.w. Inge Driessen en Elly Leenders, die besloten gezamenlijk te gaan finishen in de zelfde tijd van 44,27 min.

Bij de heren was het een mooie strijd om de 1e en 2e plaats. Uiteindelijk kwam Tom Honings als winnaar over de finish in een tijd van 30,44 min over 8,4 km op de voet gevolgd door Jurn Strik in een tijd van 31,12 min. Werner Gentle liet een derde tijd noteren van 32,39 min.

Na afloop een heel tevreden deelnemersveld en nog een gezellig samenzijn in de ontmoetingsruimte met zoals gebruikelijk lekkere erwtensoep en glühwein.

De prachtige prijzen, welke ook dit jaar weer werden geschonken door Bakkerij van de Mortel, werden uitgereikt aan de winnaars.

De organisatie kon weer terugkijken op een welgeslaagde winterloop in Ommel, met dank aan de vele vrijwilligers die dit mede mogelijk maken.