Onze club onze toekomst

Verslag 13e editie Winterloop RKVV Olympia Boys dd 15-01-2023

16 januari 2023

Na 2 jaar afwezigheid door de pandemie, ging dit jaar de 13e editie van de winterloop van start in Ommel.

De organisatie was enthousiast dat het weer mocht, en had er alles aan gedaan om ook deze loop tot in de puntjes geregeld te hebben. En met succes.

De dagen vooraf was de organisatie bang dat het slechte weer roet in het eten zou gooien, maar op de wedstrijddag waren de weergoden goed gezind. We kregen zelfs een knipoog van de zon.

In de morgen bleek al snel dat het deelnemersveld aardig vol liep, waar de organisatie heel happy mee was. De teller van de deelnemers stopte bij 89 aantal lopers van groot tot klein.

Om 10.30 uur klonk het startschot voor de volwassen deelnemers, terwijl de jeugd tot 12 jaar,  15 seconden later van start ging voor een beter overzicht in de wedstrijd te krijgen.

Prachtige weersomstandigheden voor de lopers en een mooi aantal deelnemers. Wat wil je nog meer.

Na een vol rondje op het hoofdveld verlieten de lopers het sportpark voor een rondje door de woonwijk, natuurgebied over landgoed Kranenven, via de Hoge Akker weer terug richting woonwijk, en vervolgens weer richting sportpark richting start/finish.

De lopers konden kiezen voor 1, 2 of 3 rondjes. Voor de jonge deelnemers werden de prijzen verdeeld over 1 rondje, terwijl de senioren de prijzen moesten verdelen over 3 rondjes.

Al snel bleek dat een drietal deelnemers voor een podiumplaats gingen, bij zowel de jeugd als de senioren.

Bij de jeugd was het Max van Rooy die de 1e plaats bemachtigde, gevolgd door Myka Kuijpers op een 2e plaats, terwijl Meike Maas de derde plaats veroverde.

Bij de senioren dames noteerde Julienne Zantingh de snelste tijd van 37.06 min. Op de voet gevolgd door Fiona Jaberg met een tijd van 38.12 min.

Vlak daarachter noteerde Marlon Waals de derde tijd van 43.26 min.

Bij heren werd een heuse strijd geleverd voor een podiumplaats. Uiteindelijk ging Stefan v Mierlo er met de overwinning vandoor in een tijd van 32.22 min.

Op 7 seconden gevolgd door John Tielen in een tijd van 32.29 min. Even later noteerde Bjorn Berkvens tot zijn eigen verbazing een derde tijd van 33.38 min.

Allen mochten een prachtige prijs in ontvangst nemen in de vorm van diverse lekkernijen welke geschonken werden door Bakkerij van de Mortel.

Na afloop werd er nog gezellig na gekletst met een lekker kop soep voor de deelnemers en een glaasje gl├╝hwein.

Een geslaagde winterloop in Ommel kon weer genoteerd worden in Ommel.

Met vooral heel veel gezelligheid.

Voor foto’s zie het fotoalbum.
Daarnaast bedanken we Rob Fritsen die namens SirisTV een mooi reportage heeft gemaakt. Klik hier voor het filmpje.

Overig nieuws

  • PeterGillis.nl
  • Kringloop ONA