Onze club onze toekomst

Competities worden hervat en kantine/kleedlokalen open!

26 januari 2022

Eindelijk mogen we weer! Na twee afgebroken seizoenen kan de competitie weer worden hervat. Per 26 januari 2022 zijn er nieuwe landelijke coronamaatregelen van toepassing en gelden de volgende bijzonderheden:

Algemeen

  • Er mogen weer competitiewedstrijden worden gespeeld.
  • Sportkantines mogen weer open tot maximaal 22.00 uur.
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
  • Coronatoegangsbewijs verplicht in de kantine en kleedkamers/douches en bij het verplaatsen is een mondkapje benodigd.
  • Er is geen beperking meer in de groepsgrootte bij het voetbal.
  • Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Vervolg competities
Twee seizoenen lang hebben we de competitie niet uitgespeeld en geen promotie/degradatie op basis van een volledig seizoen kunnen toepassen. Het doel voor de KNVB is om dit seizoen wel een eindrangschikking en een promotie/degradatie toe te kunnen passen op basis van sportieve prestaties. Echter het voetbal heeft in de categorie A langere tijd stilgelegen, hierdoor zijn reguliere speeldagen uit de 1ste competitiehelft komen te vervallen. Daarnaast zijn er nog veel teams die nog wedstrijden moeten inhalen uit de 1ste competitiehelft. Er zijn ook nog veel onzekerheden ten aanzien van corona en mogelijke maatregelen die hiermee gepaard gaan. Om voldoende ruimte te hebben om de competities goed uit te spelen en met de mogelijke onzekerheden om te gaan, is de KNVB genoodzaakt om de competities in de verschillende categorie├źn aan te passen. Houd daarom het speelschema op de website goed in de gaten en probeer flexibel om te gaan met eventuele wijzigingen. Daarnaast is het bekervoetbal komen te vervallen in het belang van het uitspelen van de competitie.

Publiek bij wedstrijden
Het publiek is weer welkom bij de wedstrijden en trainingen. Hiervoor geldt dat het publiek 1,5e meter afstand moet houden, zowel langs de lijn als bij het verplaatsen in de kantine. Het publiek dient uiterlijk om 22.00 uur de sportaccommodatie te hebben verlaten.

Sportkantine
Voor en na de wedstrijden is het weer mogelijk om elkaar te ontmoeten en een drankje te drinken in de kantine. Hiervoor gelden wel weer de inmiddels bekende regels:

Coronatoegangsbewijs
Een coronatoegangsbewijs met identificatiebewijs is verplicht voor sporters en publiek van 18 jaar en ouder in de kleedkamers, toiletten en de kantine. Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, leiders, officials en overige vrijwilligers.

Mondkapjes
Mondkapjes zijn verplicht voor sporters en publiek vanaf 13 jaar bij binnenfaciliteiten zoals kleedkamers en de kantine.

Voor een uitgebreide toelichting van de richtlijnen die gelden voor ons sportpark, verwijzen wij je graag naar ons Corona-protocol. Deze vind je hier. Wij vertrouwen op ieders medewerking!

Overig nieuws

  • PeterGillis.nl
  • Kringloop ONA