Onze club onze toekomst

Woordje van de voorzitter

8 juli 2021

Beste voetbalvrienden van Olympia Boys,

De zomer staat voor de deur. Naar het zich laat uitzien een mooie zomer. De gezichten achter de mondkapjes worden weer zichtbaar, de samenleving gaat weer open en we zijn weer welkom op plekken die lang voor ons gesloten bleven. We kijken er naar uit elkaar weer te treffen in de supermarkt, op het terras, bij het zwembad en op ons mooie sportpark. We gaan samen vooruit naar het nieuwe normaal.

Terug naar het oude normaal, lukt niet meer. Hetgeen we geleerd hebben en hebben kunnen halen uit het leven in coronatijd, moeten we blijven benutten en ons voordeel mee doen. Wanneer ik voor mezelf spreek heb ik geleerd mijn tijd meer flexibel in te delen, heb ik geleerd dat filerijden niet wordt gemist en dat het niet persé nodig is om grote afstanden te reizen om elkaar te spreken en heb ik gewaardeerd om meer in privésferen te vertoeven. Maar bovenal gaan we niet meer terug naar het oude normaal, omdat het oude normaal niet meer te beleven is met dezelfde mensen om ons heen. In de coronaperiode zijn ons geliefde familieleden, verenigingsleden, vrienden en dorpsgenoten ontvallen, die we in het nieuwe normaal niet meer tegenkomen. Met een afscheid op afstand hebben we afscheid van ze genomen en daar waar we wilden dat we het verdriet konden delen, kon dat ook alleen op afstand. We missen ze en dat gevoel zal versterkt worden wanneer we vooruit gaan naar het nieuwe normaal en terugdenken aan het oude normaal. Laten we de herinneringen koesteren en dankbaar zijn voor al hetgeen zij betekend hebben en van betekenis blijven.

Op ons mooie sportpark schijnt de zon weer. Onder vurige aanvoering van enthousiaste leiders en trainers, heeft onze jeugd tot en met juni kunnen trainen en zo waar is in de maand juni nog een kleine competitie gevoetbald. Heerlijk om de vreugde op het sportpark weer te horen en onze kampioenen al zingend de kleedkamer te horen verlaten, na de eerste gewonnen wedstrijden na zeer lange tijd. Ook heeft onze jeugd in groten getale deelgenomen aan het Oranjefestival en hebben ze naast een waar diploma een mooie goodie bag van Olympia Boys ontvangen.

Ook de senioren hebben tot en met juni getraind. Zodra het vanuit de richtlijnen weer mocht tot en met 27 jaar en even later ook weer met de vedetten van de elftallen. Onze veteranen hebben de eerste voetbalminuten ondertussen binnen en buiten het veld ook weer in de benen, waarbij geleerd is dat ook zonder het net te bollen gescoord kan worden. Fijn om onze helden weer op het veld te zien staan.

De club blijft gedragen worden door haar leden. Trainers en leiders hebben het coronaseizoen alles in werking gezet om ten minste te trainen en waar mogelijk een wedstrijd te voetballen. Het sportpark heeft er het hele jaar door fantastisch bijgelegen dankzij onze Vutters en de gastvrijheid in onze ontmoetingsruimte was voelbaar op het moment dat we weer gasten op ons sportpark mochten ontvangen. Wanneer er een mogelijkheid ontstond om iets extra’s te doen, denk hierbij aan ons Oranjefestival en de mee-train-avonden, stonden leden in no-time op om het tot een succes te maken.

De sponsorcommissie is door blijven gaan, al was het in coronatijden uiteraard moeilijk om met sponsoren in gesprek te gaan voor steun voor onze club, wanneer er economisch veel onduidelijkheid bestond door het virus en contact vaak ook niet persoonlijk kon worden ingevuld door het leven op afstand. Trots ben ik op hetgeen bereikt is deze moeilijke periode en bijzonder trots op onze trouwe sponsoren die ondanks economische tegenslag en onzekerheid onze club zijn blijven steunen.

Er is een mooie ledenwervingscampagne opgezet en verspreid via een flyer en via onze social media kanalen. Mede door deze campagne mogen we enkele nieuwe jeugdleden verwelkomen die in het zwart-blauw het mooie spelletje voetbal op hun club mogen gaan beleven.

Voor het komende seizoen staan we er mede dankzij onze nieuwe voetbalvrienden goed op. Met maar liefst vijf junioren teams, vier senioren teams en een veteranen team, gaan we het nieuwe voetbalseizoen in. Ook de invulling van trainers en leiders is daarbij nagenoeg rond en ook hier zijn nieuwe trainers en leiders opgestaan om Olympia Boys verder te helpen.

Ik kijk enorm uit naar het nieuwe seizoen, want wat heb ik het voetbalspelletje maar vooral het treffen van leden gemist. Het plezier op het veld, het wekelijks zelfde grapje naast het veld, het delen van mooie en moeilijke momenten met elkaar, ik kan niet wachten tot het weer zo ver is. Op een mooi sportpark, met mooie mensen, in het mooie Ommel bij de mooiste club…het kriebelt enorm en ik kan niet wachten.

Ik wens iedereen veel gezondheid toe en een hele mooie en onbezorgde zomervakantie. Geniet van het weer, de vrije dagen, het onbezorgde en vooral van elkaar. En daarna met nieuwe energie op naar het nieuwe seizoen, naar nieuwe sportieve successen en naar nog meer voetbalplezier.

‘Laat nou de zomer maar komen, we zijn voorbereid. We komen van Ommel…en nou vakantietijd!’

Met sportieve en dankbare groet,

Jaap van Lieshout
Voorzitter Olympia Boys

Overig nieuws

  • PeterGillis.nl
  • Kringloop ONA