Onze club onze toekomst

Statiegeldflesje aan Olympia Boys doneren?

8 september 2021

Per 1 juli 2021 heeft Statiegeld Nederland het statiegeldsysteem landelijk uitgebreid door ook op kleine petflessen statiegeld in te voeren. Het betreffen de kleine plastic flesjes (zoals water en sportdrank) welke tevens in de ontmoetingsruimte van Olympia Boys verkrijgbaar zijn en waar vanaf heden dus €0,15 statiegeld over wordt geheven. De flesjes zijn te herkennen aan de etiketten met nieuwe EAN-codes en een statiegeldlogo.

Als vereniging hebben we ons geregistreerd als vrijwillig innamepunt van statiegeldflessen. Dit betekent dat je het flesje na het nuttigen aan Olympia Boys kunt doneren en dat je hiermee €0,15 ten gunste van de vereniging laat komen. In dat geval wordt je vriendelijk verzocht om het statiegeldflesje in de zwarte container (speciaal voor plastic petflessen), buiten bij de ontmoetingsruimte, te deponeren of het flesje af te geven aan het kantinepersoneel bij de bar. Gelieve deze flesjes dus niet in de reguliere containers te gooien!

Omdat Olympia Boys een vrijwilliger innamepunt is zijn wij niet in de gelegenheid om statiegeld aan bezoekers uit te keren. Hiervoor dien je naar een verplicht innamepunt te gaan, zoals een supermarkt. Wil je Olympia Boys extra steunen dan bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om je grote statiegeldflessen (€0,25) in de zwarte container te deponeren.

Overig nieuws

  • PeterGillis.nl
  • Kringloop ONA